NewsTicker({ idcontaint:".breaking-news", MaxPost:5 });

Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

.

.

Style5[ImagesOnly]

Style6

.

.
IMMA Greek Music - ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 



Copyright © 2014 IMMA Greek Music | By John Tsipas. 

Πατήστε στη νότα!
RECENT POSTS / ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
http://immagreekmusic.blogspot.gr/2014/08/playlist-mix-e.html

 ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ!
Πατήστε στη νότα!
http://immagreekmusic.blogspot.gr/2014/08/playlist-mix-e.html
IMMA Greek Music 
International Music Member Association


IMMA Greek Music  
International Music Member Association   

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΣ!



Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι τραγουδιστής, μουσικός και ποιητής. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Τρύπες, από το 1984 ως το 2001.
Βίος

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη. Με το συγκρότημα "Τρύπες" κυκλοφορεί 7 δίσκους. Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο άλλου συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε το 1990 στον δίσκο "Άντε... και καλή τύχη μάγκες" ο οποίος ηχογραφήθηκε στην μνήμη του Παύλου Σιδηρόπουλου και συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες.

Το 1995 μαζί με τον Γιώργο Καρρά (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες) κυκλοφορούν τον δίσκο "Υπέροχο Τίποτα". Σε αυτόν τον δίσκο επίσης περιέχονται και 4 τραγούδια που έγραψαν οι Τρύπες για την ταινία "Η εποχή των δολοφόνων", αυτή ήταν η πρώτη φορά που Γιάννης Αγγελάκας ασχολείται με τη μουσική μιας ταινίας, στην οποία το συγκρότημα εμφανίζεται να παίζει ζωντανά τα τραγούδια που έγραψαν για την ταινία αλλά και δικά τους τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Το 1999 δοκιμάζει για πρώτη φορά την ηθοποιία στην ταινία "Χώμα και νερό" όπου έχει έναν ρόλο. Επίσης για δεύτερη φορά ασχολείται και πάλι με την μουσική μιας ταινίας αυτή τη φορά όμως όχι με τις Τρύπες αλλά με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (μέλος του συγκροτήματος Τρύπες).

 



Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Τρύπες, συμμετείχε σε συναυλίες μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και συνεργάζεται μαζί του στον δίσκο "Βραχνός προφήτης" που κυκλοφορεί το 2000. Το 2001 Συμμετέχει στον δίσκο του Γιώργου Χριστιανάκη "Ο θυρωρός" όπου έγραψε τους στίχους και τραγούδησε στο κομμάτι "Κυρία των μέσα μου ανέμων". Γίνεται παραγωγός σε τρεις δίσκους άλλων συγκροτημάτων και ασχολείται ξανά με την ηθοποιία το 2003 στην ταινία "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" όπου πρωταγωνιστεί και δημιουργεί και τη μουσική της ταινίας.

Συμμετείχε επίσης στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου Τα ζωντανά το 2004.

Το 2004 ιδρύει την δισκογραφική εταιρία "alltogethernow" που όπως έχει αναφέρει ο ίδιος "είναι μια εταιρία που δημιουργήσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, για να προστατέψουμε το έργο μας και το εσωτερικό μας περιβάλλον". Από το 2004 μέχρι και σήμερα η εταιρία έχει κυκλοφορήσει 6 δίσκους.

Το 2005 ξεκινάει η συνεργασία του μαζί με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη με τον δίσκο "Οι ανάσες των λύκων", αυτός ο δίσκος είναι και ο πρώτος που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία "alltogethernow". Αργότερα την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος από την alltogethernow με τίτλο "Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από 'δώ και πάνω". Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά "Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.

Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη με τίτλο "Πότε θα φτάσουμε εδώ". Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη Να 'χεν η θάλασσα βουνά του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Αγγελάκας.

Δύο χρόνια μετά το 2009 ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία "Ψυχή βαθιά" και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την alltogethernow.

Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι και Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000 όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις.

Το 2005 έκανε εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω).
 

 

Δισκογραφία
Προσωπικά Άλμπουμ

    1993 Υπέροχο Τίποτα, Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργος Καρράς (Virgin)
    2000 Χώμα & νερό, Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργος Χριστιανάκης, Ασκληπιός Ζαμπέτας (Virgin, ΧΑ!!!)
    2003 Ο χαμένος τα παίρνει όλα (soundtrack) (Hitch-Hyke Records)
    2005 Οι ανάσες των λύκων, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης (All Together Now, EMI)
    2005 Από 'δω και πάνω, Γιάννης Αγγελάκας Και Οι Επισκέπτες (All Together Now, Minos-EMI)
    2007 Πότε θα φτάσουμε εδώ, Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης (All Together Now, EMI)
    2009 Ψυχή Βαθιά (soundtrack) (All Together Now, EMI)
    2012 Οσο κι αν δέρνει ο άνεμος, Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), Γιάγκος Χαιρέτης, Νίκος Βελιώτης (All Together Now)
    2013 Η Γελαστή Ανηφόρα (All Together Now)

Σινγκλ

    2002 Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (Hitch-Hyke Records)
    2012 Σαράβαλο + Γελαστή Ανηφόρα (All Together Now)

Με το συγκρότημα Τρύπες

    1985 Τρύπες (άλμπουμ) (Ano Kato Records)
    1987 Πάρτυ στο 13ο Όροφο (Virgin)
    1990 Τρύπες στον Παράδεισο (Virgin)
    1993 Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια (Virgin)
    1994 Κράτα το Σώου Μαϊμού (live + unplugged) (Virgin)
    1996 Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (Virgin)
    1999 Μέσα στη Νύχτα των Άλλων (Virgin)

Συλλογές

    2008 Δυγματωλώγειο Γ. Αγγελάκας & Οι Επισκέπτες (Περιοδικό Δίφωνο, All Together Now)

Ντοκιμαντέρ

    2012 Ταξιδιάρα Ψυχή - μια Ταινία Για Τον Γιάννη Αγγελάκα DVD (All Together Now, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, Onos Productions)

Συμμετοχές

    1991 Άντε και καλή τύχη μάγκες (ΕΜΙ)
    2000 Βραχνός Προφήτης (του Θ. Παπακωνσταντίνου) (Lyra)
    2000 Χώμα και Νερό (soundtrack) (Virgin)
    2001 Ο θυρωρός (Virgin)
    2005 Ο Γαργαληστής (Epic)

Παραγωγή

    2000, "Αχαιοί", από το συγκρότημα Αχαιοί
    2000, "Είσοδος Κινδύνου", από το συγκρότημα Είσοδος Κινδύνου
    2002, "Κίμο", από το συγκρότημα Κίμο
    2007, Να 'χεν η Θάλασσα Βουνά, του Ψαραντώνη (MINOS-EMI)

Ποίηση

    1988 Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι, εκδόσεις Λιβάνη.
    1999 Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε;, εκδόσεις Λιβάνη.
    2000 Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000, εκδόσεις Λιβάνη.

About John Tsipas

Hi, my name is John Tsipas, and known as johntsip17 , I love Blogger platform, graphic design, and web development. My goal with this Site is to offer daily inspiration and help people be motivated...by our Music!!
«
Next
Newer Post
»
Previous
Older Post

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.